Președintele-director general al SRTv, Doina Gradea, susține că materialele prezentate de jurnalistul Dragoș Pătraru sunt „trunchieri ale unor înregistrări realizate nelegal”, din întrevederi sau convorbiri purtate cu acesta în spații private.

„Fără dubiu, cele prezentate de Dragoș Pătraru sunt neadevărate, neexistând nicio măsură luată împotriva vreunui jurnalist din Direcția Știri sau de eliminarea a vreunei știri din program, acestea fiind difuzate în mod normal, fără imixtiuni”, susine Doina Gradea, într-un comunicat citat de Agerpres.

Realizatorul TV Dragoș Pătraru a criticat joi, pe pagina sa de internet, conducerea SRTv, menționând că dorește să tragă „un serios semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în televiziunea publică”, acuzând-o pe Doina Gradea de acțiuni de intimidare și cenzură și postând, în acest sens, și niște înregistrări audio.

Ulterior, mai mulți jurnaliști TVR au semnat o scrisoare deschisă, pe care au adresat-o conducerii televiziunii publice și în care își exprimă „indignarea” față de limbajul folosit de președintele-director general Doina Gradea la adresa unui reporter.

„În măsura în care a fost lezată demnitatea vreunui coleg doresc să îl asigur că nu am avut nicio clipă intenția de a-l jigni în vreun fel, drept pentru care înțeleg să îmi cer scuze public pentru situația creată”, scrie Doina Gradea, în comunicatul emis vineri.

„Ca președinte-director general al TVR voi întreprinde toate demersurile legale pentru a apăra interesele acestei instituții. Ca persoană privată îmi rezerv dreptul ca, prin aceleași mijloace legale, să îmi protejez spațiul personal de orice încălcare brutală și nelegală a acestuia”, mai spune Gradea.