Claudiu Daniel Dolot a fost schimbat din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în locul lui fiind numit Mihai Culeafă, conform unei decizii a premierului interimar, Florin Cîțu, notează Agerpres.

Mihai Culeafă a fost până la data acestei decizii vicepreședinte al ANPC și a coordonat, împreună cu Paul Anghel, director general al autorității, acțiunile de control derulate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în ultima perioadă.

Claudiu Dolot fusese numit în funcția de președinte al ANPC la finele lunii februarie 2021, în locul lui Eduardt Cozminschi. 

Dolot susține într-o postare pe Facebook că în timpul mandatului său a desfășurat "un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție", dar și foarte multe controale, astfel încât drepturile consumatorilor să fie respectate.

"Astăzi, am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat. Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor. Așa mi-am construit întreaga carieră, prin foarte multă muncă și fiind într-un contact permanent cu oamenii. Personal, consider că am învățat această lecție și că randamentul meu din fruntea ANPC a fost doar pentru a proteja consumatorii, dar mai ales pentru a le arăta respectul cuvenit. Astăzi se încheie misiunea mea din fruntea ANPC, însă drumul meu către a construi un viitor mai bun continuă. Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. Am reușit să mă țin de cuvânt și să îmi respect principiile, din prima zi de mandat și până la finalul acestuia!", a scris joi seara, pe rețeaua de socializare, fostul șef al ANPC.

El a menționat că a întâlnit oameni extraordinari în ANPC, cu care a făcut echipă și care i-au oferit încredere și o totală deschidere.

"Le mulțumesc pentru implicare și efortul depus, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte. Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă. Protecția consumatorilor nu se negociază, sens în care doar acțiunile, însoțite de rezultate, contează! Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca om. Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă", a mai scris Claudiu Dolot.