Ministrul de Interne Carmen Dan a trimis și premierului interimar Mihai Fifor propunerea de demitere a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. În locul său a fost numit șeful DGA, cel care i-a spus lui Tudose că nu își dorește funcția.

Premierul interimar Mihai Fifor a decis demiterea șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, și numirea pe o perioadă de șase luni în această funcție a chestorului Cătălin Ioniță, directorul DGA din cadrul MAI.

„Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi (miercuri - n.r.) decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat. Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță", potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Carmen Dan a cerut demiterea lui Despescu și în urmă cu mai bine de două săptămâni, însă premierul de atunci, Mihai Tudose, a refuzat și l-a menținut în funcție pe șeful Poliției Române.

De altfel, subiectul demiterii lui Despescu a iscat un scandal între Tudose și Carmen Dan, ceea ce a dus nu la demiterea ministrului de Interne, ci la demisia premierului, în condițiile în care Carmen Dan a fost puternic susținută de Liviu Dragnea, președintele PSD.