Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă o discuție telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a transmis necesitatea gestionării urgente a pandemiei, informează News.ro, citând un comunicat al Partidului Social Democrat.

Ciolacu a propus „un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie”, susținând că PSD este dispus să susțină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.  

„Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, președintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19”, a transmis sâmbătă PSD, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, președintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că așteaptă programul de guvernare, cu aplicabilitate până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic.

„În acest sens, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social. O discuție mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar și a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a mai transmis PSD.  

Întrebat de ce a impus termenul de 1 februarie, Marcel Colacu a explicat: „Noi vorbim de un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile”.  

Ciolacu a menționat că deocamdată nu s-a discutat despre posibilitatea ca PSD să intre la guvernare. „Eu nu cer nimănui să îmi promită nimic. Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”. El a menționat că nu crede că România are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. „România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece, ce răscruce de drumuri e în acest moment România”, a adăugat liderul PSD.