Șeful PSD Vaslui, deputatul Adrian Solomon, cunoscut pentru limbajul vulgar și ieșirile violente, a împărțit luni presa în două, la o conferință de presă organizată la sediul organizației.

"Sunteți cei care în campanie ați considerat că e bine să colaborați cu noi și vă mulțumim pentru acest lucru. Cealaltă parte a presei care a refuzat să încheie contracte de publicitate cu noi va fi invitată ulterior la conferințele de presă. Nu-i cazul!. Închide ușa că intră... nu. Așa că toți cei care nu au considerat că este normal să colaboreze cu organizația nostră, vor participa de acum în viitor la alte conferințe de presă, nu la aceasta", a spus Solomon. 


Întrebat de reporterul HotNews.ro care este motivul pentru care nu a invitat la conferința de presă toți ziariștii, Adrian Solomon a replicat scurt: „Pentru că așa am dispus eu”.

Apoi a dat afară jurnaliștii neinvitați, arătându-le ușa, mai spune sursa citată.

„În 30 de ani de presă, nu am întâlnit așa ceva. Nu s-a întâmplat niciodată ca jurnaliștii să fie dați afară înaintea începerea unei conferință de presă în condițiile în care un astfel de eveniment este prin natura lui destinat presei”, a declarat unul dintre jurnaliștii prezenți la fața locului. 

Ulterior, la începutul conferinței de presă, Adrian Solomon a precizat celor rămași în sală că „la nuntă nu te duci neinvitat”.

+++

În iulie 2020, o înregistrare video de la o șaormăria din Centrul Vechi arată cum deputații PSD Adrian Solomon și Ionel Stativă au făcut scandal după ce li s-a cerut să poarte mască, fiind în toi restricțiile anti-COVID. Cei doi s-au purtat jalnic atât cu angajații localului, cât și cu polițiștii.

Pe înregistrarea video obținută de Digi24 se vede cum deputatul PSD Adrian Solomon intră în local fără mască și începe să se certe cu casierul: ”Băi Mustafa (...) ești în România aicea (...) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici!  (...) Băi, panaramă!”

După ce apar polițiștii, Solomon se ceartă și cu polițistul care îl roagă să poarte mască: ”Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde? ... Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? ... Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine?” 

Cei doi deputați au fost amendați de polițiști pentru provocarea și participarea la un scandal. Ulterior, ei au primit și o amendă de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

Solomon a devenit șeful PSD Vaslui după ce fostul lideri, baronul Dumitru Buzatu, a fost prins luând mită și a fost arestat.