A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele, anunță senatorul PSD Robert Cazanciuc.

"Am propus și colegii au fost de acord, astăzi (luni -n.r.), în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei. Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul penal pentru măsuri complementare", a scris Robert Cazanciuc pe pagina lui de Facebook.

Cazanciuc transmite că acest amendament vine în continurea și în completarea proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de Legea Anastasia, provenită de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept.

"Să nu uităm că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum", a mai scris senatorul social-democrat.

Proiectul adoptat luni de Senat trebuie să treacă și de Camera Deputaților, for decizional.