Fost ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a participat luni la lansarea agendei politice 2018 - 2024 a partidului Pro România, fondat de fostul premier Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu.

Ecaterina Andronescu a precizat că a venit în calitate de invitat și că nu s-a înscris în noua formațiune.

La eveniment este prezentă și soția lui Ponta, Daciana Sârbu, care este eurodeputată PSD.

Până acum, Victor Ponta a reușit să convingă cinci parlamentari PSD să i se alături în noul proiect politic. Este vorba de fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Turismului în Guvernele Grindeanu și Tudose, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podașcă, Cătălin Nechifor și Emilia Meiroșu. 

În urma acestor plecări, coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Cele două partide mai au, împreună, 164 de deputați, numărul necesar pentru a deține majoritatea fiind de 165.

În cursul dimineții, Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, a anunțat că se alătură formațiunii politice.

Și fostul deputat PSD Mihai Sturzu și fostul ministru al Comunicațiilor Augustin Jianu participă la eveniment. 

Potrivit lui Victor Ponta, din Pro România mai fac parte Mircea Banias, fost deputat ALDE, Răzvan Cotovelea, ministru pentru Societatea Informațională în Guvernul Ponta, Alin Văcaru, ales parlamentar pe listele PSD, în prezent neafiliat, Eugen Durbacă, deputat pe listele ALDE, în prezent neafiliat, și europarlamentarul Laurențiu Rebega, și el ales în PE tot pe listele PSD.

Fostul deputat PSD Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, a scris luni seara pe Facebook că s-a alăturat Pro România.

Consilierul pe probleme de comunicare al fostului premier Mihai Tudose, Felix Rache, va face parte din echipa de comunicare a partidului.

”Vreau ca la această echipă să nu se adauge baronetul, cei care sunt tot timpul la putere. Vorbesc din propriile mele greșeli. Vreau să facem o opoziție, vreau de fiecare dată când criticăm o măsură politică să spunem cum o facem noi mai bine”, a declarat Victor Ponta.

El a spus că rămâne social-democrat, dar crede în elite: ”O societate nu poate să progreseze scoțând în față mediocrități. Mi-aș dori ca în acest proiect să am alături oameni care știu să vorbească limba română, engleză, care simt și au curajul de a pune în viața publică lucrurile pe care le-au făcut în viața privată''.