„Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă”, scrie Ecaterina Andronescu într-o scrisoare intitulată SOS PSD.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice”, scrie Andronescu în scrisoarea deschisă adresată colegilor ei din PSD.

„Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum”, adaugă Ecaterina Andronescu, care îndeamnă partidul să vină „în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști”.

Ecaterina Andronescu nu este la primul gest de dizidență față de Liviu Dragnea, după ce la recentele alegeri din partid a candidat împotriva favoritei acestuia, Viorica Dăncilă, pentru funcția de președinte executiv al PSD, practic adjunctul lui Dragnea.

Social-democrata susține că partidul a avut și are „resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați”, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru”.

„În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră”, mai scrie Ecaterina Andronescu.