Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA în cazullui Călin Popescu Tăriceanu.

"Au fost două puncte pe ordinea de zi. La unul dintre ele era o solicitare a unor colegi (senatorii PSD Viorel Salan, Ovidiu Marciu - n.r.) de a studia dosarul care îl priveşte pe domnul preşedinte Tăriceanu şi alţi colegi (senatorii PSD Aurel Soporan, Liviu Mazilu şi Liviu Pop - n.r.) care solicitau o prelungire a termenului (de consultare a documentelor - n.r.) şi o solicitare a grupului USR de a dezbate şi a avea un raport în şapte zile. Am propus colegilor ca termenul final din partea Comisiei juridice să fie data de 2 aprilie. Au fost toţi colegii de acord", a precizat luni vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, scrie Agerpres.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că speră ca până la finalul lunii martie să se dea votul asupra cererii DNA.

"Eu cred că până la sfârștiul lunii martie ar trebui să se voteze și o să vorbesc și cu colegii mei, o să le spun părerea mea", a spus președintele PSD.

+++

La începutul lunii noiembrie, DNA a trimis Senatului o solicitare de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu și aprobarea urmăririi penale, pentru luare de mită în perioada în care a fost premier. Fostul prim-ministru zice că în mandatul lui nu s-a făcut nicio plată.