Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice solicitarea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, informează Agerpres.

Termenul acordat Comisiei juridice pentru o evaluare preliminară și stabilirea unui program al acestei solicitări a fost stabilit pentru luni, 12 aprilie.

"Biroul permanent a decis să transmită Comisiei juridice, conform procedurii, această cerere a Parchetului General. Până luni, Comisia juridică va face o evaluare preliminară asupra solicitării, urmând să înceapă lucrul pe fond. Conform regulamentului, în 14 zile, Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului permanent și apoi să fie transmis plenului pentru votul final", a afirmat președintele Senatului, Anca Dragu, vineri, după ședința Biroului permanent.

Întrebată dacă este posibil ca întreaga procedură să fie finalizată săptămâna viitoare, Dragu a spus: "Este posibil, dar legea ne dă un termen de 14 zile. Este o săptămână destul de aglomerată. Vom vedea ce decide Comisia juridică".

Procurorii DNA solicită Senatului încuviințarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deținut poziția de ministru ar fi acționat pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obținând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracțiuni: fals în înscrisuri și abuz în serviciu.