Senatorul nu va mai fi liderul Grupului PSD din Senat și pierde și șefia Comisiei juridice după debandada creată în jurul legii grațierii, plimbată din comisie în plen și înapoi.

Comitetului Executiv Național al PSD a decis miercuri ca Mihai Fifor să fie noul lider al senatorilor social-democrați, iar șeful Comisiei juridice va fi fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc.

Într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus că social-democrații trebuie să se gândească serios, dacă legea grațierii mai e oportună sau nu.

Dragnea a mai spus că prioritatea PSD o reprezintă aplicarea programului de guvernare, nu grațierea faptelor de corupție.

Dragnea a declarat public că este "nemulțumit" de modul în care Șerban Nicolae a gestionat lucrările Comisiei juridice din Senat în ceea ce privește Legea grațierii, în condițiile în care acesta a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, grațierea faptelor de corupție, deși atât el, cât și premierul Grindeanu au avut declarații publice prin care s-au poziționat împotriva acestei propuneri.

Surse din PSD citate de Mediafax au precizat că "nemulțumirea" lui Dragnea ar avea la bază faptul că Șerban Nicolae le-ar fi transmis senatorilor PSD din Comisia juridică informații greșite despre decizia politică a partidului.

Totodată, Comitetul Executiv Național a decis suspendarea pe o perioadă de șase luni a deputatului Nicolae Bacalbașa, protagonistul unui episod cu declarații obscene în Parlament, chiar de Ziua Europei.