Senatorul PSD Șerban Nicolae a avut marți un schimb acid de replici în Parlament cu reprezentantul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii, în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate, transmite Epoch Times.

Disputa a plecat de la o remarcă de-a social-democratului Șerban Nicolae care ironiza un antevorbitor de-al său, Mihai Goțiu, spunând: „Eu constat că cititul e o problemă foarte grea”. Când i s-a atras atenția că nu este momentul și locul potrivit pentru declarații politice, Șerban Nicolae a reacționat adăugând: „fără paraziți în timpul intervențiilor”.

Remarca sa a avut darul să inflameze spiritele, senatorul USR Vlad Alexandrescu cerând președintelui de ședință, Liviu Pop, să intervină.

Ulterior, în ședința cu pricina, Șerban Nicolae a avut un alt set de replici ironice la adresa senatorului USR Vlad Alexandrescu, într-o discuție pe tema donațiilor făcute de public pentru achiziționarea operei lui Brâncuși „Cumințenia Pământului”.

După ce Nicolae a adus în discuție campania de donare, Vlad Alexandrescu a replicat că banii au fost „sechestrați” de guvernul PSD.

„Veniți cu bani. DNA să vină să va ia!”, a spus Șerban Nicolae.

Aproape 100.000 de oameni au făcut donații pentru achiziționarea operei lui Brâncuși, însumând aproximativ 1,2 milioane de euro. Până la urmă, achiziționarea sculpturii nu s-a finalizat, campania Guvernului Cioloș eșuând, iar statul trebuie acum să restituie banii donatorilor. Situația este încă blocată, întrucât se pune problema comisioanelor bancare ce vor trebui plătite din bugetul statului.

Citiți întregul schimb de replici pe site-ul Epoch Times România.