Senatorul PSD speră că președintele Iohannis va transmite instrucțiuni ambasadorului român în SUA în vederea unui protest ferm în această chestiune.

Șerban Nicolae a declarat marți că este ”extrem de bizar” comunicatul de luni al Departamentului de Stat.

”El este perfect inutil ca demers, nu are niciun fel de beneficiu, niciun fel de utilitate în interes public. Este ilogic sub aspectul construcției, este incoerent sub aspectul construcției. În ceea ce privește România, este profund ofensator. Faptul că Departamentul de Stat sau oricine altcineva, vreo persoană, își permite să ceară imperativ Parlamentului României ceva, orice ar fi acest lucru, nu poți cere imperativ nimic din afara țării. Eu cred că președintele României ar trebui să transmită urgent instrucțiuni ambasadorului României la Washington să transmită un protest ferm pe această chestiune. Este absolut inutil ca utilitate pentru Statele Unite, dar e ofensator pentru România”, a susținut senatorul social-democrat.

Anterior, el dăduse vina pe ambasadorul Hans Klemm pentru comunicatul Departamentului de Stat: ”Cred că aceste atitudini, promovate în ultimii ani de acest funcţionar, cel puţin bizar, care este Hans Klemm, ar aduce vreun beneficiu relaţiilor româno-americane. Dimpotrivă, văd o exacerbare a unor sentimente antiamericane şi nu găsesc că asta este un lucru normal”.