Senatorul social-democrat susține că instituția e "profund coruptă". Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să ia măsuri.

Șerban Nicolae a declarat luni că DNA este "profund coruptă", fiind "afectată de o boală foarte, foarte gravă internă", astfel că trebuie "refăcută din temelii".

Credibilitatea DNA s-a prăbușit, iar cei care plătesc sunt contribuabilii, a mai spus senatorul social-democrat, reluând teza vieților și a familiilor distruse de justiție.

Declarațiile sale vin în contextul unor înregistrări difuzate duminică seară de Antena 3, înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Și liderul PSD s-a referit la înregistrările difuzate de Antena 3, susținând că încep să apară tot mai multe dovezi privind statul paralel, "această mafie care încearcă să dețină puterea în România într-un mod nelegitim".

”Dacă se dovedesc a fi adevărate (înregistrările - n.r.) avem elemente de poliție politică în România, părerea mea, și Inspecția Judiciară nu cred că poate fi vorba doar despre abateri disciplinare”, a mai spus Dragnea.

Întrebată dacă va discuta cu ministrul Justiției despre informațiile vehiculate privind fabricarea de probe, Viorica Dăncilă a răspuns:

"Nu am discutat. (...) Este plecat din țară. Bineînțeles că vom avea o discuție cu domnul ministru al Justiției. Ceea ce am văzut aseară (...) este îngrijorător pentru fiecare român. Vă dați seama că și în calitate de prim-ministru, văzând că (...) se încerca fabricarea probelor chiar pentru prim-ministru, nu sunt într-o situație foarte confortabilă, d-apoi un român care se gândește că trebuie să vadă în Justiție dreptatea",

 

scrie Agerpres.

Vicepremierul Paul Stănescu crede că Laura Codruța Kovesi nu mai poate să rămână la conducerea DNA.

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că "lucrurile au luat-o razna total" și i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să ia măsuri după acuzațiile lansate la adresa procurorilor DNA de către Mihaiela Moraru Iorga și de fostul deputat Vlad Cosma.

"Trebuie luate măsuri concrete, adică așteptam deja dimineață o reacție a Procurorului general, nu a venit, așteptam  reacție a ministrului Justiției, n-a venit, așteptam Corpul de Control al Ministrului Justiției să facă deja ceva în sensul ăsta, așa că fac un apel la domnul Tudorel Toader, în mod foarte clar: Tudorele, fă ceva că nu se mai poate! Deci lucrurile au ajuns la paroxism, adică nu există pe planetă un loc în care se produc astfel de lucruri ciudate și nefirești. Aseară m-am uitat și eu ca și poate milioane de români la aceste dezvăluiri și am fost nu că șocat, e demonstrația clară că lucrurile sunt stricate total aici, la noi și că trebuie făcut ceva acuma, suntem la ultima secundă, suntem la 12 fără o secundă", a declarat Cordin Ștefănescu.

Tudorel Toader e însă ocupat. Potrivit agendei publicată pe site-ul Ministerului Justiției, el participă, în perioada 11-17 februarie, la reuniunea cu tema: ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” care are loc la Tokyo, în Japonia.