Senatorul social-democrat susţine că instituţia e "profund coruptă". Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să ia măsuri.

Şerban Nicolae a declarat luni că DNA este "profund coruptă", fiind "afectată de o boală foarte, foarte gravă internă", astfel că trebuie "refăcută din temelii".

Credibilitatea DNA s-a prăbuşit, iar cei care plătesc sunt contribuabilii, a mai spus senatorul social-democrat, reluând teza vieţilor şi a familiilor distruse de justiţie.

Declaraţiile sale vin în contextul unor înregistrări difuzate duminică seară de Antena 3, înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

Şi liderul PSD s-a referit la înregistrările difuzate de Antena 3, susţinând că încep să apară tot mai multe dovezi privind statul paralel, "această mafie care încearcă să deţină puterea în România într-un mod nelegitim".

”Dacă se dovedesc a fi adevărate (înregistrările - n.r.) avem elemente de poliţie politică în România, părerea mea, şi Inspecţia Judiciară nu cred că poate fi vorba doar despre abateri disciplinare”, a mai spus Dragnea.

Întrebată dacă va discuta cu ministrul Justiţiei despre informaţiile vehiculate privind fabricarea de probe, Viorica Dăncilă a răspuns:

"Nu am discutat. (...) Este plecat din ţară. Bineînţeles că vom avea o discuţie cu domnul ministru al Justiţiei. Ceea ce am văzut aseară (...) este îngrijorător pentru fiecare român. Vă daţi seama că şi în calitate de prim-ministru, văzând că (...) se încerca fabricarea probelor chiar pentru prim-ministru, nu sunt într-o situaţie foarte confortabilă, d-apoi un român care se gândeşte că trebuie să vadă în Justiţie dreptatea",

 

scrie Agerpres.

Vicepremierul Paul Stănescu crede că Laura Codruţa Kovesi nu mai poate să rămână la conducerea DNA.

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că "lucrurile au luat-o razna total" şi i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să ia măsuri după acuzaţiile lansate la adresa procurorilor DNA de către Mihaiela Moraru Iorga şi de fostul deputat Vlad Cosma.

"Trebuie luate măsuri concrete, adică aşteptam deja dimineaţă o reacţie a Procurorului general, nu a venit, aşteptam  reacţie a ministrului Justiţiei, n-a venit, aşteptam Corpul de Control al Ministrului Justiţiei să facă deja ceva în sensul ăsta, aşa că fac un apel la domnul Tudorel Toader, în mod foarte clar: Tudorele, fă ceva că nu se mai poate! Deci lucrurile au ajuns la paroxism, adică nu există pe planetă un loc în care se produc astfel de lucruri ciudate şi nefireşti. Aseară m-am uitat şi eu ca şi poate milioane de români la aceste dezvăluiri şi am fost nu că şocat, e demonstraţia clară că lucrurile sunt stricate total aici, la noi şi că trebuie făcut ceva acuma, suntem la ultima secundă, suntem la 12 fără o secundă", a declarat Cordin Ştefănescu.

Tudorel Toader e însă ocupat. Potrivit agendei publicată pe site-ul Ministerului Justiţiei, el participă, în perioada 11-17 februarie, la reuniunea cu tema: ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” care are loc la Tokyo, în Japonia.