Senatorul PSD Șerban Nicolae a afirmat că declarațiile prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, făcute luni în Comisia LIBE „au umplut paharul răbdării”.

„Declarațiile făcute ieri în cadrul dezbaterilor din a Parlamentului European au umplut paharul răbdării. Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri și predicții stupide și vădit subiective, dar să ignori cu nonșalanță rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate și dovedite, asta arată că ești nedemn de funcția pe care o ocupi”, a declarat Șerban Nicolae, într-o postare marți pe Facebook, notează Mediafax.

Nicolae a spus că nu se poate vorbi despre independența magistraților atunci când procurorii sunt subordonați prin protocoale secrete încheiate între SRI și alte instituții din sistemul judiciar.

„Ce «pași înainte» au fost făcuți când ai în fiecare an sute de persoane achitate pentru că «fapta nu există» și zeci dintre aceste persoane înainte de a fi achitate au fost și în arest preventiv? De ce trebuie apărați de lege cei care au încălcat-o?”, a completat Nicolae.

Social-democratul mai susține că Frans Timmermans este lipsit de bun-simț deoarece a declarat o serie de „absurdități” în dezbaterea de luni seară a comisiei LIBE.

„Când susții abuzurile, ar trebui să ai măcar decența de a nu o face din postura de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisar european pentru statul de drept și Carta drepturilor fundamentale. Ar trebui să ai bunul-simț de a nu rosti asemenea absurdități în Comisia pentru libertăți civile din Parlamentul European. Ai demonstrat că nu ai nici una, nici alta”.

În dezbaterea de luni seară din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, Timmermans a criticat, din nou, propunerile de modificări legislative, despre care Comisia Europeană consideră că „ar fi un pas înapoi față de situația actuală în lupta anticorupție și în lupta pentru consolidarea justiției”.