Senatorul PSD Șerban Nicolae spune că îi este greu să creadă că Viorica Dăncilă este liderul pe care PSD "îl poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioară".

"Viorica Dăncilă este un coleg cât se poate de decent, e un coleg implicat, pe care te poți baza, dar mi-e greu să cred că este liderul pe care PSD îl poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioară, care ridicau paloșul și duceau înainte spre victorie întreaga trupă”, a spus Șerban Nicolae, la RFI

Șerban Nicolae dă de înțeles că Viorica Dăncilă ar trebui schimbată din fruntea PSD.

”Ca unul care am candidat la șefia acestui partid în urmă cu câteva luni, aș surprinde dacă aș avea o altă opinie. Din punctul meu de vedere, însă, cel care conduce acest partid, ținând cont de faptul că votanții stângii sunt votanți asumați, sunt militanți, sunt oameni care se implică, întotdeauna președintele acestui partid ar trebui să fie un om care să țină steagul sus, care să reprezinte un simbol, care să tragă după el partidul, care să dea o direcție la care militanții noștri să se alăture din convingerea pe care o are orice stângist. Altfel, există tendința de a alege soluții călduțe, soluții care să nu deranjeze foarte tare, soluții de bun simț, în esență, dar care nu reușesc să ducă nicăieri”, a mai declarat senatorul, conform sursei citate.

Totodată, acesta consideră că acum, după alegerile prezidențiale, e nevoie de ”o analiză foarte temeinică, foarte serioasă, foarte des repetată, foarte de mult timp anunțată și niciodată făcută așa cum trebuie. Categoric, lucrurile trebuie analizate, pentru că eu rămân la părerea că în România există un electorat puternic, masiv, de stânga, un electorat care nu-și găsește întotdeauna cele mai bune soluții de candidați sau cele mai bune oferte electorale”.