Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect care prevede pedepse mai mari pentru fraudarea votului, relatează Mediafax.

în proiectul propus de senatorul socia-democrat se măresc pedepsele pentru vot multiplu sau cu act de identitate fals. Acestea sunt în prezent între şase luni şi 3 ani, iar Nicolae vrea ca ele să fie între 3 şi 10 ani.

Iniţiativa legislativă a fost înregistrată, în procedură de urgenţă, la Senat.

La începutul săptămânii trecute, senatorul PSD declara că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) "nu mai are ce căuta în procesul electoral", precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare, potrivit Mediafax. El susţinea că STS nu mai trebuie să fie implicat în procesul electoral, iar acele tablete folosite în secţiile de votare la europarlamentarele din 26 mai ar trebui să dispară la următoarele alegeri.

Social-democraţii tot încearcă să inducă ideea că au fost fraude la alegerile europarlamentare, organizate chiar de guvernul lor. Ei merg până într-acolo încât afirmă că e nevoie de o comisie parlamentară de anchetă pentru posibile fraude la scrutinul din mai.