Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus, la Senat, în procedură de urgență, un proiect care prevede pedepse mai mari pentru fraudarea votului, relatează Mediafax.

în proiectul propus de senatorul socia-democrat se măresc pedepsele pentru vot multiplu sau cu act de identitate fals. Acestea sunt în prezent între șase luni și 3 ani, iar Nicolae vrea ca ele să fie între 3 și 10 ani.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată, în procedură de urgență, la Senat.

La începutul săptămânii trecute, senatorul PSD declara că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) "nu mai are ce căuta în procesul electoral", precizând că ar trebui să se revină la formula declarației pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare, potrivit Mediafax. El susținea că STS nu mai trebuie să fie implicat în procesul electoral, iar acele tablete folosite în secțiile de votare la europarlamentarele din 26 mai ar trebui să dispară la următoarele alegeri.

Social-democrații tot încearcă să inducă ideea că au fost fraude la alegerile europarlamentare, organizate chiar de guvernul lor. Ei merg până într-acolo încât afirmă că e nevoie de o comisie parlamentară de anchetă pentru posibile fraude la scrutinul din mai.