Delegatul USR în secția 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflată la 50 km de Alexandria, a observat că mai multe mașini, aceleași, aduc oameni la secția de votare și a decis să sesizeze Biroul Electoral al județului Teleorman.

”Am văzut de căteva ori aceeași mașină, plină, aducând oameni la vot și ulterior preluându-i și conducându-i spre o destinație necunoscută. După aceea am remarcat că sunt mai multe mașini după colț care fac același lucru”, a comunicat delegatul către sediul Uniunii, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Delegatul USR a fotografiat mașinile și va înainta o plângere Biroului Electoral al județului Teleorman, iar candidatul USR Șerban Marinescu a sunat la 112 după ce poliția din localitate i-a spus că nu poate face nimic.

Potrivit articolului 386 din Codul penal, oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

”Sunt aceleași practici pe care le-am văzut timp de 26 de ani la partidul care domină Teleorman. Nu întâmplător prezența cea mai mare la vot se înregistrează în acest județ. Vom face plângere la BEJ”, a declarat Șerban Marinescu, candidat USR Teleorman.

Liviu Dragnea, deputat de Teleorman, și candidat pentru un nou mandat, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenței sau a autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susțin că Dragnea a fost susținut în fraudarea referendumului de 74 de președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt.