Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al popularilor europeni în congresul PPE care a avut loc la Zagreb miercuri și joi.

Mureșan, care este la al doilea mandat în Parlamentul European, este unul dintre cei zece vicepreședinți ai celui mai puternic partid pan-european. Printre vicepreședinți se numără fostul președinte al legislativului UE Antonio Tajani, dar și doi actuali comisari europeni - Johannes Hahn și Mariya Gabriel.

Popularii l-au ales miercuri drept președinte pe Donald Tusk, cel care în câteva zile își va încheia al doilea mandat de președinte al Consiliului European.

„Voi lucra îndeaproape cu noul președinte al PPE, Donald Tusk. Este un prieten al României, un om politic care înțelege foarte bine așteptările poporului român de la Uniunea Europeană”, a spus Siegfried Mureșan, eurodeputat din partea PNL.

Mureșan spune că un obiectiv prioritar al mandatului său va fi bugetul multianual al Uniunii Europene post-2020. „Trebuie să adoptăm bugetul cât mai repede și trebuie să adoptăm un buget adecvat priorităților propuse. Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie și o finanțare pe măsură”, a spus Siegfried Mureșan, care este și vicelider responsabil pentru buget al grupului PPE din Parlamentul UE.

Aproximativ 2.000 de persoane din 40 de țări, dintre care 719 delegați cu drept de vot, au fost prezenți la lucrările Congresului PPE de la Zagreb.