Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, grup ce va fi condus în continuare de germanul Manfred Weber.

Weber a câștigat astfel al treilea mandat la șefia celui mai mare grup din Parlamentul European, în timp ce Mureșan este la al doilea mandat de vicepreședinte.

Eurodeputatul român a primit 160 de voturi, obținând cel mai mare număr de voturi dintre toți cei 10 vicepreședinți aleși miercuri în ședința grupului PPE. 

„Prin votul de astăzi, am reușit să consolidăm poziția României în conducerea Grupului PPE. Este un rezultat care confirmă că delegația țării noastre este una dintre cele mai puternice delegații naționale din PPE”, a transmis, într-un comunicat de presă, Siegfried Mureșan.

„Le-am mulțumit astăzi colegilor pentru sprijinul pe care mi l-au arătat în ultimii doi ani, precum și pentru încrederea pe care mi-au acordat-o astăzi ca să-mi continui munca în conducerea grupului PPE”, a adăugat el.

Mureșan a explicat că, după ce în ultimii doi ani activitatea eurodeputaților s-a concentrat în special pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, în noul mandat de vicepreședinte, obiectivul principal este să lucrăm la întărirea Uniunii Europene post-criză. „Vreau o Europă în care oamenii să aibă acces la servicii publice de calitate, inclusiv servicii medicale, o Europă în care economia să fie puternică, modernă, digitală și, nu în ultimul rând, prietenoasă cu mediul înconjurător”, a spus el.

Ceilalți nouă vicepreședinți ai Grupului PPE din PE aleși miercuri sunt Esteban González Pons (Spania), Jan Olbrycht (Polonia), Esther de Lange (Olanda), Rasa Jukneviciene (Lituania), Arnaud Danjean (Franța). Evangelos Meimarakis (Grecia), Frances Fitzgerald (Irlanda), Paulo Rangel (Portugalia) și Zeljana Zovko (Croația).

Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European numărând 178 de membri din totalul de 704 eurodeputați.