Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a avut o nouă ieșire isterică în plenul Camerei Deputaților, numindu-i "canalii" pe aleșii puterii pentru că dau bani ucrainenilor, în timp ce îi abandonează pe români în Israel.

"Sunteți niște canalii, pentru că dați bani ucrainenilor, bani pe care îi luați de la gura copiilor români. Îi abandonați pe români în Israel și exact ca nemernici ce sunteți spuneți că România nu este Crucea Roșie. România este Crucea Roșie pentru alții", a urlat George Simion de la tribuna Camerei Deputaților.

Președintele de ședință, PSD-istul Alfred Simonis, a intervenit și i-a spus că, dacă nu își controlează limbajul, îi va tăia microfonul, lucru care s-a și întâmplat.

"Nu se poate! Am rugămintea să vă controlați limbajul când sunteți în plenul Parlamentului. Canalii și nemernici... nu se spune de la tribună. Dacă vă controlați limbajul, pornesc microfonul", a afirmat Simonis.

Ulterior, Simion a continuat să urle de la tribună, iar apoi a început să o facă și pe hol, atunci când Alfred Siomonis a plecat spre biroul său.

Scandalul a pornit la dezbaterile de marți pe proiectul de lege pentru aprobarea OUG 36/2022 privind stabilirea unor măsuri de protecție socială a salariaților în contextul conflictului armat din Ucraina, precum și ca urmare a sancțiunilor internaționale aplicate Federației Ruse și Belarusului.