În ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care urmează să înceapă astăzi, de la ora 11:00, se vor decide schimbările din Guvern, precum și soarta Gabrielei Firea, care ar putea rămâne fără funcțiile politice deținte în partid.

Gabriela Firea, aflată de mai mult timp în conflict cu Liviu Dragnea, ar urma să-și piardă funcția de vicepreședinte, de președinte al PSD Ilfov, precum și pe cea de președinte al PSD București, unde ar urma să fie interimar Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Primarul Capitalei a declarat duminică seara, la Digi 24, că nu știe dacă va fi sancționată în ședința CEx, precizând că o eventuală pierdere a funcțiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman:

"Dacă mi se vor lua funcțiile politice nu voi fi cu nimic afectată. Prezența mea în BPN și CEx nu au adus nimic bun bucureștenilor. Tot ce am făcut și nu am făcut în doi ani ca primar general, sunt primul critic al meu, nu spun că am făcut de nota 10, dar tot ce s-a făcut a fost prin munca echipei mele, cu niciun alt sprijin, din păcate. La ce rost să ai aceste funcții politice, doar ca să te împăunezi cu ele? (...) Nu spun că nu mă afectează la nivel uman, vă dați seama că sunt totuși colegii mei, sunt de aproape 7 ani în PSD, mult, puțin, este totuși o perioadă".

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică, pentru Mediafax, că ar trebui să fie luată o măsură "cât mai drastică”, și anume excluderea din formațiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul Capitalei.

Totodată, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat vineri, pentru Mediafax, că e "obligatoriu" ca formațiunea să tranșeze cazul Gabrielei Firea, care prin declarațiile sale "afectează întregul partid”.

Consilieri generali PSD, atac la Firea

Consilierii generali Orlando Culea și Daniela Dragnea lansează acuzații la adresa Primarului general, într-o scrisoare deschisă:

"Văzând ordinea de zi a a ședinței Consiliului General al Municipiului București, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, avem senzația că a sosit Black Friday pentru companiile municipale ale Primăriei Municipiului București. Se alocă, din nou, peste 100 milioane lei, către o serie de companii care generează doar pierderi, în vederea măririi capitalului social al acestora. Avem senzația că Primăria a devenit un "El Dorado” al banilor publici care sunt "donați” către aceste companii, indiferent cât cer, chiar dacă nu au rambursat nimic din împrumutul primit de la PMB în urmă cu un an, pentru că nu au realizat decât pierderi".

Lista plecărilor din Guvern

În urmă cu câteva săptămâni, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a finalizat evaluarea miniștrilor, dar remanierea a tot fost amânată.

La bursa zvonurilor au fost vehiculate numele ministrului Transporturilor, Lucian Șova, ministrului Turismului, Bogdan Trif, ministrului Energiei, Anton Anton, ministrului Economiei, Dănuț, Andrușcă, și cel al ministrului Sporturilor, Ioana Bran. Un alt nume vehiculat fost cel al ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu - considerat unul dintre "puciștii" care au încercat să-l dea jos pe Liviu Dragnea.