Comitetul Executiv Național (CEx) al PSD s-a reunit de la ora 14:00, într-o atmosferă tensionată între taberele din partid. Liderii social-democrați vor decide și soarta Guvernului, pe care premierul Tudose îl vrea mai suplu.

UPDATE4 Niculae Bădălău susține că PSD ar trebui să vină cu mai multe propuneri pentru candidatul la prezidențiale, adăugând că principalul favorit e Liviu Dragnea. Întrebat dacă n-ar fi o problemă faptul că are o condamnare definitivă, președintele executiv al formațiunii a replicat că orice poate candida la funcția supremă în stat.

În cadrul CEx însă Bădălău și-a exprimat nemulțumirea pentru modul în care e condus partidul. 

”Pas cu pas partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm", a precizat președintele executiv al PSD, într-o scrisoare deschisă adresată conducerii partidului.

UPDATE3 După încheierea ședinței, premierul Mihai Tudose a declarat că nu a renunțat la ideea remanierii Cabinetului său, aceasta urmând să se discute la CEx-ul care va avea loc la Iași, la sfârșitul acestei luni.

UPDATE2 Senatorul Ioan Deneş, propunerea PSD Bistriţa pentru funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, după demisia Doinei Pană

UPDATE1 Jurnalistul Mălin Bot a fost ridicat de jandarmi și băgat în duba jandarmeriei din fața sediului PSD din București, după ce a protestat circa o oră. Bot a acuzat un abuz.

Înainte de CEx, Marian Oprişan şi Adrian Tuţuianu, după o întâlnire separată cu Mihai Tudose, au cerut o "restructurare totală" a administraţiei centrale şi implicit a Guvernului.

Câțiva lideri locali ai PSD ar vrea sa impună la ședință o conducere colectivă a partidului (5-6 persoane) în locul lui Liviu Dragnea, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse din partid.

Liviu Dragnea și apropiații săi nu consideră însă că e nevoie de o restructurare a Executivului.

Fostul ministru Rovana Plumb a declarat că în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PSD nu se va discuta despre o remanierea sau restructurarea Guvernului, aşa cum vor unii membri.

Întrebată de situaţia din partid, aceasta a spus că în orice formaţiune există competiţie, dar confruntările trebuie lăsate pentru alt moment: "Voi vota pentru o bună guvernare, nu pentru restructurare. Nu e momentul la început de an, noi trebuie să răspundem nevoilor românilor. Am spus întotdeauna: într-un partid este competiţie, dar nu disctăm azi. (...) Să lăsăm competiţiile şi confruntările pentru momente ulterioare", relatează Mediafax.