Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că social-democrații au finalizat varianta proprie a proiectului de buget pe anul acesta și o vor prezenta în următoarea perioadă.

"Am finalizat proiectul nostru de buget pe anul 2021, o să îl prezentăm în următoarea perioadă, este și sustenabil. Va merge și pe consum și pe investiții în mare parte. Vom arăta românilor că există bani suficienți să mărim și pensiile și alocațiile, cu o stopare masivă a furtului de bani publici, ceea ce se întâmplă de un an. Și vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societățile românești, activele lor se ridică la aproximativ - să știe toți românii despre ce vorbim, de jaful care va urma - vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul București, CEC. Vor să vândă acțiunile. Franța, Germania, foarte multe state, mi se pare și Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acțiuni prin lege. Mai mult, Germania a dat posibilitatea guvernului de a cumpăra dacă este un brand național și intră în faliment de a-l cumpăra statul", a spus Ciolacu la TVR 1, citat de Agerpres.

El a adăugat că premierul Florin Cîțu vrea să vândă aceste companii "pentru că am ajuns la o datorie publică de 47%", iar PSD se va împotrivi.

"Aceste companii au profit de un miliard de euro iar premierul le vinde pentru că nu are bani", a susținut Ciolacu.

În altă ordine de idei, el a menționat că PSD continuă să se reformeze în interior.

"O să pornească și Consiliul Național, o să fie o deschidere a partidului în toate județele către oameni noi. A fost prima etapă la listele parlamentare. Pregătim un guvern din umbră, așa este într-o democrație consolidată. O să aducem mult mai multe doamne în acest cabinet din umbră. Imediat după 1 mai îl vom prezenta", a afirmat Ciolacu.