Adrian Țuțuianu spune că, dacă Iohannis va refuza să ia act de solicitarea de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, soluția este sesizarea CCR. Cătălin Rădulescu crede că ar trebui sesizat CSM.

”Eu sper că președintele României va înțelege că, constituțional, trebuie să accepte această demisie și nu să gândească altfel. (...) Președintele României ar putea să arate că a înțeles foarte bine că niciun om din România nu trebuie să ajungă în pușcărie nevinovat și că orice abuz trebuie să fie eliminat conform legii”, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, potrivit Mediafax.

El a spus că varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis din funcție nu a fost discutată în partid: ”Probabil că se va face o sesizare la CSM (în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu acceptă revocarea - n.r.). Mâ gândesc”.

Colegul său de partid Adrian Țuțuianu merge pe varianta sesizării CCR.

”Este opinia mea, în calitatea de senator și de om care se pricepe puțin la lege. Dacă președintele va refuza să ia act de solicitarea de revocare făcută de ministrul Justiției, soluția este aceea a sesizării Curții Constituționale, pentru că ne-am afla în situația unui conflict constituțional între puterile statului. Soluția apelării la CCR stă în mâna președintelui Camerei Deputaților, președintelui Senatului sau președintei CSM”, a precizat senatorul PSD Adrian Țuțuianu.

El a adăugat că tot juridic ar fi posibil ca orice persoană interesată să se adreseze instanței de contencios-administrativ.

Liviu Dragnea are o altă opinie. El a pus că PSD nu poate contesta la CCR o ”decizie sau o indecizie” a președintelui Klaus Iohannis: ”Nu trebuie să-mi asum eu și nici PSD nu-și asumă asta (decizia ministrului Justiției de a propune revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi - n.r.) . Este o procedură instituțională foasrte clar definită în lege - ministru, CSM, președintele României. Nu are ce să caute PSD aici și nici nu vrea să se implice”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat și înainte și după publicarea așa-zisului raport al lui Tudorel Toader că e mulțumit de activitatea DNA și a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi.