Adrian Ţuţuianu spune că, dacă Iohannis va refuza să ia act de solicitarea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, soluţia este sesizarea CCR. Cătălin Rădulescu crede că ar trebui sesizat CSM.

”Eu sper că preşedintele României va înţelege că, constituţional, trebuie să accepte această demisie şi nu să gândească altfel. (...) Preşedintele României ar putea să arate că a înţeles foarte bine că niciun om din România nu trebuie să ajungă în puşcărie nevinovat şi că orice abuz trebuie să fie eliminat conform legii”, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, potrivit Mediafax.

El a spus că varianta suspendării preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie nu a fost discutată în partid: ”Probabil că se va face o sesizare la CSM (în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu acceptă revocarea - n.r.). Mâ gândesc”.

Colegul său de partid Adrian Țuțuianu merge pe varianta sesizării CCR.

”Este opinia mea, în calitatea de senator şi de om care se pricepe puţin la lege. Dacă preşedintele va refuza să ia act de solicitarea de revocare făcută de ministrul Justiţiei, soluţia este aceea a sesizării Curţii Constituţionale, pentru că ne-am afla în situaţia unui conflict constituţional între puterile statului. Soluţia apelării la CCR stă în mâna preşedintelui Camerei Deputaţilor, preşedintelui Senatului sau preşedintei CSM”, a precizat senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

El a adăugat că tot juridic ar fi posibil ca orice persoană interesată să se adreseze instanţei de contencios-administrativ.

Liviu Dragnea are o altă opinie. El a pus că PSD nu poate contesta la CCR o ”decizie sau o indecizie” a preşedintelui Klaus Iohannis: ”Nu trebuie să-mi asum eu şi nici PSD nu-şi asumă asta (decizia ministrului Justiţiei de a propune revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi - n.r.) . Este o procedură instituţională foasrte clar definită în lege - ministru, CSM, preşedintele României. Nu are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat și înainte și după publicarea așa-zisului raport al lui Tudorel Toader că e mulțumit de activitatea DNA și a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi.