Societatea Timișoara a transmis miercuri un protest față de intenția liderului AUR, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluției din 1989.

”16 decembrie este o zi importantă pentru Revoluția de la Timișoara. E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănțuire logică de evenimente înălțătoare, tragice și, finalmente, triumfătoare. Ideea că la acest moment se așteaptă venirea la Timisoara a lui George Simion, șeful unui partid ultranaționalist, partid în care se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției, ne obligă pe noi, timișorenii, să protestam împotriva acestei prezențe neavenite”, a transmis Societatea Timișoara, referindu-se la parlamentarii AUR Francisc Tobă și Nicolae Roman.

”Francisc Tobă, fost deputat PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției de la Sibiu. Dosarul rămăsese în lucru la Parchetul militar, când Francisc Toba a căutat la Adrian Năstase sprijin  politic. Numele lui Nicolae Roman a fost vehiculat, de mai multe ori, în legătură cu reprimarea Revoluției de la Timișoara, în volumele editate de Memorialul Revoluției din Timișoara. Înainte de a veni la Timișoara, George Simion, ca șef de partid și ca cel care a întocmit listele de candidați, ar trebui să se dezică de astfel de personaje și să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credință atunci când se va alătura marșului recunoștinței, la Timișoara”, a mai transmis Societatea Timișoara, relatează News.ro.

Potrivit reprezentanților organizației, ”fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluției din Timișoara”.