Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține introducerea educației sexuale în programa școlară, dar este sceptic cu privire la eficiența opționalului de educație sanitară.

"Se poate realiza cu înțelepciune și cunoscând realitățile. O învățătoare din Sibiu mi-a spus cum se întâmplă lucrurile în acel mediu. Mai toți elevii pe care-i are, dorm în aceeași cameră cu toți frații și părinții, unde se întâmplă toate lucrurile. Acolo avem acele mame extrem de tinere. E o lipsă de educație sexuală în rândul părinților și copiilor (...) E nevoie de educație sexuală", a declarat, joi seară, Sorin Cîmpeanu pentru B1 TV.

De asemenea, ministrul PNL a amintit că în scoli există deja o disciplină care abordează anumite subiecte care „interferează" cu educația sexuală, prezentate în cadrul opționalului de educație sanitară. Potrivit ministrului, interesul pentru această materie este destul de scăzut. 

"Programa pentru educație sanitară are toate lucrurile necesare. Când am ajuns la clasa a 11-a, am zis 'wow, are totul!'. Dar este doar disciplină opțională, care nu sunt sigur că se face în toate școlile, de către profesori care să aibă abilitatea de a explica (...) Este nevoie și de educație parentală", a mai transmis Cîmpeanu.