Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu reafirmă, în prima zi a noului an școlar, că își dorește eliminarea „goanei după note” pe care spune că a constatat-o la unii elevi, dar și la mulți părinți.

„Fiecare profesor știe să-și evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an școlar în așa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu. Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinți care nu înțeleg că școala nu se face pentru notă, școala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competențe care îi vor ajuta să se dezvolte în viață conform propriilor aspirații de dezvoltare atât personală și cât și profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat ministrul Educației luni, în prima zi a anului școlar 2022-2023, conform News.ro.

Potrivit ministrului, „competențele, așteptările elevilor și ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului” sunt lucrurile importante pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu subliniază că asigurarea unui curriculum care să fie la dispoziția școlilor și a elevilor  trebuie să asigure elevilor „șansa de a atinge potențialul maxim”.