Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Sorina Pintea a fost suspendată din partid, după ce aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru luare de mită.

"Partidul nu trebuie să reacționeze în cazuri personale. Doamna Pintea are și o problemă gravă medicală. Trebuie să fie o decizie asumată politic. Astăzi s-a făcut o propunere clară: cine primește un mandat de arestare sau o condamnare în primă instanță este suspendat de drept din partid", a anunțat Marcel Ciolacu.

Decizia vine după ce liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a cerut suspendarea Sorinei Pintea din PSD.

Sunt șocat de acuzațiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic și profesional, cu managerul de spital și ministrul Sorina Pintea și tocmai de aceea aceste acuzații vin ca un șoc personal. Am încredere că Justiția din România va face lumină în acest caz și sper ca familia Sorinei să fie tare și să treacă peste acest moment extrem de dificil”, a scris duminică, pe Facebook, liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea. 

În schimb, senatorul PSD Șerban Nicolae nu este convins că fostul ministru al sănătății Sorina Pintea a luat mită, afirmând că "important este că e politician și politician PSD".