Pe lista candidaților AUR de la alegerile parlamentare din 2020 este o tânără asistentă socială, care tocmai a câștigat un mandat de consilier local într-o comună ieșeană. Ea îi va lua locul senatorei-scandalagioaică Diana Șoșoacă.

Dacă va alege acest mandat în locul celui de senator, va fi în opoziție cu soțul ei, ales și el consilier local din partea PNL, scrie Ziarul de Iași.

După predarea ștafetei, cu trei ani în urmă, de către un senator ieșean – Iulia Scântei, care s-a „refugiat” la Curtea Constituțională, încă unul din grupul celor cinci ieșeni din Senat dă semne că se pregătește să-și facă bagajele. Partidul Dianei Șoșoacă a depășit cu puțin pragul celor cinci procente necesare în alegerile europarlamentare, astfel că S.O.S. România va avea doi reprezentanți la Bruxelles. 

Diana Șoșoacă a intrat în Parlament la sfârșitul anului 2020 candidând pe lista AUR pentru Senat. Ea a fost exclusă la nici două luni de la preluarea mandatului pe motiv de indisciplină. Senatoarea se pregătește să părăsească Parlamentul de la București, astfel că se pune întrebarea: cine îi va lua locul?

Pe lista de candidați AUR din 2020, locul următor este ocupat de Ionela-Alina Achirei, de profesie asistent social. Ea a spus pentru Ziarul de Iași că va lua o decizie dacă va merge sau nu la București.

Între timp, Alina s-a căsătorit și acum o cheamă Dumitru și a obținut un mandat de consilier local în comună după ultimele alegeri locale din partea AUR, dar ea va fi în opoziție față de grupul majoritar de consilieri PNL, în care se află și soțul său.