Senatoarea-scandalagioaică Diana Șoșoacă a anunțat că și-a suspendat soțul din funcția de prim-vicepreședinte al partidului SOS, însă acesta se arată revoltat de decizie.

Într-o conferință de presă susținută la Iași, Șoșoacă a spus că, "pentru a putea să-mi salvez familia, a trebuit să iau cea mai cruntă decizie".

"Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic, și în momentul ăla, nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a spus Șoșoacă, citată de News.ro.

Ea s-a plâns apoi că i s-a propus și a fost șantajată și amenințată că "va trebui să ascult de niște reguli".

"Dar de ce sunt atât de interesantă?! Ai cele mai mari procente și cea mai mare șansă să ajungi președintele României, zice, dar nu se poate așa cum vrei tu. Îți vom da bani pentru campanie, îți vom finanța tot, dar va trebui să asculți de tot ceea ce ți se spune și va trebui să nu mai faci ceea ce ai făcut până acum. Dacă nu, nu vei mai avea familie”, a spus Șoșoacă, adăugând că i s-a spus că ”dețin toată presa”.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat printr-un comunicat la suspendarea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului extremist SOS, potrivit digi24.ro.

„Cu privire la Decizia dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele S.O.S. România, de suspendarea subsemnatului din calitatea de Prim-vicepreședinte al partidului, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. „Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului.

2. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid.

3. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid.

4. Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare.

5. Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim."