Directorul Serviciul Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a demarat procedura de retragere a ofiţerilor SRI care activează în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF din anul 2014, se arată într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

În răspuns se precizează că specialişti militari din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost detaşaţi la ANAF, la solicitarea acestei instituţii, în conformitate cu prevederile Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în baza unei hotărâri CSAT clasificate.

"Specialiştii detasaţi au contribuit la creşterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme şi proceduri de lucru unitare şi, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate", a precizat SRI pentru Mediafax.

Citând surse guvernamentale, HotNews a scris, luni, că Liviu Dragnea vrea ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să scape de ofiţerii SRI detaşaţi în cadrul Departamentului Antifraudă şi să-i înlocuiască în punctele-cheie ale instituţiei cu angajaţi agreaţi de coalitia PSD-ALDE.

Mai mulţi angajaţi SRI au fost detaşaţi în ultimii cinci ani la Fisc, la Departamentul Antifraudă, după ce Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis că evaziunea fiscală este o ameninţare la adresa securităţii naţionale.