Directorul Serviciul Român de Informații, Eduard Hellvig, a demarat procedura de retragere a ofițerilor SRI care activează în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală din ANAF din anul 2014, se arată într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

În răspuns se precizează că specialiști militari din cadrul Serviciului Român de Informații au fost detașați la ANAF, la solicitarea acestei instituții, în conformitate cu prevederile Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în baza unei hotărâri CSAT clasificate.

"Specialiștii detasați au contribuit la creșterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme și proceduri de lucru unitare și, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate", a precizat SRI pentru Mediafax.

Citând surse guvernamentale, HotNews a scris, luni, că Liviu Dragnea vrea ca Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) să scape de ofițerii SRI detașați în cadrul Departamentului Antifraudă și să-i înlocuiască în punctele-cheie ale instituției cu angajați agreați de coalitia PSD-ALDE.

Mai mulți angajați SRI au fost detașați în ultimii cinci ani la Fisc, la Departamentul Antifraudă, după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis că evaziunea fiscală este o amenințare la adresa securității naționale.