Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, a susținut, în cadrul Forumului Regional „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană" organizat de PSD, că în multe state se vede un regres al standardelor democratice.

"Vedem în Polonia, Ungaria, în multe alte state, inclusiv în Bulgaria, un regres în privința standardelor democratice, în statul de drept și în multe alte domenii și mulți oameni din estul Europei spun <<ne-am grăbit, hai să facem procesul mai lent>>. Aceasta este realitatea în care trăim", a declarat Serghei Stanișev.

Liderul PES a mai spus că este de datoria social-democraților din Europa să se încurajeze reciproc.

"Este datoria noastră, a partidelor social-democrate din regiune, să ne adunăm pentru că trebuie să ne susținem și să ne încurajăm. Trebuie să le spunem partenerilor din est să fie atenți, există mereu o alternativă. Lucrurile pot merge prost, pentru că naționalismul și populismul se joacă cu frica. Acesta este modul lor de a rămâne în politică și a de folosi de resursele publice. Trebuie să fim corecți și să spunem lucrurilor pe nume", a mai completat acesta.

De asemenea, Stanișev a spus că PSD, sub conducerea Vioricăi Dăncilă, are multe rezultate bune, care sunt "impresionante", și speră să continue așa până la următoarele alegeri parlamentare.