Secretarul de stat în MAI Raed Arafat s-a întâlnit la Parlament cu liderii partidelor politice pentru a le prezenta acestora motivele pentru care starea de alertă trebuie prelungită.

UPDATE

Potrivit unor surse, discuțiile cu Raed Atafat au vizat redeschiderea spitalelor pentru cabolnavii cronici să aibă acces la tratament, oprirea achizițiilor directe facute de Guvern sau ca cei care vin din zone cu risc epidemiologic să stea in izolare 14 zile, dar să fie și testați la finalul acestei perioade.

Un alt subiect, potrivit acelorași surse, a fost că trebuie să se păstreze purtarea măștii în spații închise și distanțarea socială. 

"Așteptăm să vedem propunerea concretă a Guvernului, pentru că aceste măsuri pot fi implementate și fără stare de alertă.  PSD va sprijini în Parlament implementarea unor măsuri responsabile de protecție la adresa populației", mai menționează sursele citate.

+++

Întâlnirea are loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, unde participă și președintele USR, Dan Barna, președintele Pro România, Victor Ponta, dar și liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Întâlnirea are loc în contextul în care PSD, ALDE și Pro România au anunțat deja că nu vor vota în Parlament pentru prelungirea stării de alertă. Nici UDMR nu consideră că sunt motive pentru prelungirea stării de urgență.

Și USR a transmis marți că va decide dacă va susține sau nu prelungirea stării de alertă, după ce Guvernul va prezenta date în susținerea deciziei și date despre testarea populației care să suțină prelungirea.