Ministrul justiției, Stlian Ion, afirmă că desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție s-a blocat în Parlament, din cauza UDMR.

”În Parlament, se blochează lucrurile și UDMR este actorul principal care face acest lucru negativ. Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile pe Justiție alături de PSD”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, Stelian Ion, referindu-se la desfințarea Secției speciale.

 

Ministrul justiției a afirmat că spera ca, odată intrați în coalițiade guvernare, cei de la UDMR ”să facă un compromis, să renunțe la acele idei pe Justiție foarte nocive și să schimbe optica", relatează News.ro.

”Am căutat programul electoral al UDMR (...) nu aveau chestiunile acestea scrise pe Justiție. Ei aparent nu aveau ceva foarte clar conturat. Deodată devin foarte jucători așa pe Justiție și fac legea pe Justiție… E cum să spun.. Trebuie să facă un compromis, un pas în spate cum cu toții într-o coaliție facem. Ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum încolo pe justiție”, a mai afirmat ministrul.