Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, a susținut joi o declarație de presă la plecarea de la Minister în care a lansat mai multe atacuri la adresa premierului Florin Cîțu, acuzându-l de "intoleranță la respectarea regulilor și a cuvântului dat".

Stelian Ion a spus, într-o declarație de presă la care a fost însoțit de vicepremierul Dan Barna, că din mandatul "întrerupt intempestiv" de Florin Cîțu pleacă cu fruntea sus.

"Blocarea desființării SIIJ în Parlament este opera în principal a UDMR și a neimplicării altor lideri politici. Deși premierul Florin Cîțu spune că s-a implicat, din punctul meu de vedere este departe de adevăr", a adăugat fostul ministru.

Ion a reiterat că revocarea sa are legătură cu numirea procurorilor de rang înalt, acțiune care "pentru unii are o miză importantă".

El l-a acuzat pe Florin Cîțu că nu este un partener loial, nu este un lider care să unească și care să înțeleagă care sunt prioritățile, nu respectă partenerii de guvernare, cuvântul dat și are un respect redus față de lege.

"Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau apropiat (aluzie la arestarea premierului din SUA - n.r.) sunt mai relevante în sensul în care și acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranță la respectarea regulilor și a cuvântului dat", a concluzionat Stelian Ion.