Deputatul USR a mers vineri la Ministerul Justiției pentru a cere detalii legate de forma propusă de Tudorel Toader pentru redefinirea abuzului în serviciu, dar, potrivit acestuia, ministrul ar fi în concediu, iar propunerile sunt "ținute la secret".

"Am venit astăzi (vineri – n.r.) la Ministerul Justiției pentru a afla detalii legate de varianta propusă de Tudorel Toader la modificarea infracțunii de abuz în serviciu. S-a aflat de ieri (joi – n.r.) că Ministerul Justiției a ajuns la o formulare, la un text pentru această infracțiune. Din păcate, țin secret, țin în sertare încuiate cu cheia aceste propuneri și luni în Comisia Iordache se va discuta exact abuzul în serviciu. Se dorește probabil să ni se aducă textul la Parlament în aceași zi, probabil cu cinci minute înainte de ședință sau după ședință sau poate va ajunge la Parlament după ce vom fi votat cu privire la aceste modificări. Nu am lăsat lucrurile așa. Am spus ieri, în cadrul ședinței, că sunt dispus să vin personal la Ministerul Justiției să îl întreb pe domnul Tudorel Toader dacă a finalizat într-adevăr acele căutări pentru că ne-a anunțat deja din toamna anului trecut că ministerul e în căutarea acelei formule cu privire la modificare abuzului în serviciu. Iată că au trecut opt luni de zile, nu avem această propunere și am venit aici și am depus o cerere oficială, pentru că domnul Tudorel Toader și-a luat concediu de două zile, până pe data de 6 (iunie – n.r.)”, a spus Stelian Ion, la ieșirea din sediul Ministerului de Justiție, potrivit News.ro.

Comisia specială pentru modificarea legilor justiției a început joi dezbaterile și votul asupra amendamentelor pentru modificarea Codului penal, iar președintele Comsiei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus că până acum există 30 de amendamente cu privire la modificarea articolului privind abuzul în serviciu.

Redefinirea abuzului în serviciu l-ar ajuta pe Dragnea să scape de acuzațiile din dosarul angajărilor fictive, în care are o condamnare în primă instanță. După anunțarea sentinței, el și-a cerut scuze miilor de români condamnați în baza acestui articol de sorginte sovietică. În realitate, numărul acestor e în jur de 70.