Propunerea privind o OUG pentru rejudecarea proceselor de la completele de 5 e catastrofală și cu dedicație pentru actuala Putere, a spus luni deputatul USR Stelian Ion după o întrevedere cu Tudorel Toader.

"Mi se pare o propunere catrastofală, neconstituțională. (...) Lumea trebuie să știe ca Puterea actuala încearcă albirea dosarelor marilor corupți. Primul pas e sa se redeschidă toate dosarele judecate definitiv. Au încercat odată să deschidă toate dosarele din 1991 și nu le-a reușit”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, la Ministerul Justiției, după ce a discutat cu Tudorel Toader, relatează Mediafax.

Ministrul Justiției a anunțat duminică faptul că a pregătit o Ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite.

Luni, Toader a precizat că și achitările date de completurile constituite nelegal pot fi contestate.

Stelian Ion a povestit că Tudorel Toader i-a spus, în contextul Ordonanței, că este echitabil ca o persoană să fie judecată de un complet legal constituit.

"Din punctul nostru de vedere, este data cu dedicație pentru Puterea actuală, pentru marii corupți din putere care sunt conduși de Liviu Dragnea, care e cel mai cunoscut și e în vârful piramidei. Să nu uităm de baronii locali, de jupâni din județe care au spoliat județele țării. (...) Dacă românilor le convine să fie furați în continuare și să vadă cum acești hoți pleacă în țări străine fără să răspundă pentru aceste fapte, o chestiune care ar fi foarte tristă”, a afirmat deputatul USR.