Propunerea privind o OUG pentru rejudecarea proceselor de la completele de 5 e catastrofală şi cu dedicaţie pentru actuala Putere, a spus luni deputatul USR Stelian Ion după o întrevedere cu Tudorel Toader.

"Mi se pare o propunere catrastofală, neconstituţională. (...) Lumea trebuie să ştie ca Puterea actuala încearcă albirea dosarelor marilor corupţi. Primul pas e sa se redeschidă toate dosarele judecate definitiv. Au încercat odată să deschidă toate dosarele din 1991 şi nu le-a reuşit”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, la Ministerul Justiţiei, după ce a discutat cu Tudorel Toader, relatează Mediafax.

Ministrul Justiţiei a anunţat duminică faptul că a pregătit o Ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

Luni, Toader a precizat că şi achitările date de completurile constituite nelegal pot fi contestate.

Stelian Ion a povestit că Tudorel Toader i-a spus, în contextul Ordonanţei, că este echitabil ca o persoană să fie judecată de un complet legal constituit.

"Din punctul nostru de vedere, este data cu dedicaţie pentru Puterea actuală, pentru marii corupţi din putere care sunt conduşi de Liviu Dragnea, care e cel mai cunoscut şi e în vârful piramidei. Să nu uităm de baronii locali, de jupâni din judeţe care au spoliat judeţele ţării. (...) Dacă românilor le convine să fie furaţi în continuare şi să vadă cum aceşti hoţi pleacă în ţări străine fără să răspundă pentru aceste fapte, o chestiune care ar fi foarte tristă”, a afirmat deputatul USR.