Administrația Trump a propus o creștere de 40,3% a bugetului Pentagonului dedicat apărării țărilor din flancul estic al NATO (România, Bulgaria, Polonia și țările baltice) în fața amenințării crescânde a Rusiei, scrie HotNews.ro.

Bugetul propus de Administrația Trump pentru anul fiscal 2018 prevede o creștere a bugetului ERI (European Reassurance Initiative) de la 3,4 miliarde de dolari la 4,7 miliarde de dolari), potrivit documentelor oficiale ale Pentagonului, citate de HotNews.ro.

Propunerea a fost trimisă către Congresul SUA în 23 mai, cu două zile înainte ca Donald Trump sa participe la summit-ul NATO de la Bruxelles, prima întâlnire a președintelui american cu șefii de stat și de guvern din statele aliate.

Cu ocazia prezenței la Bruxelles, Trump a participat la inaugurarea unui monument dedicat Articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic, cel care consfințește doctrina de bază a alianței - solidaritatea aliaților în fața amenințărilor de securitate. Trump a folosit discursul de la summit pentru a le cere aliaților să-și atingă ținta asumată de a aloca minimum 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare.

Citește articolul integral pe HotNews.ro