Dacian Cioloș, fostul comisar pentru agricultură în Comisia lui Barroso, va avea o întâlnire informală cu președintele Iohannis la finalul consultărilor politice de la Cotroceni. Pe de altă parte, surse EurActiv.com îl dau drept viitorul premier.

Surse din mediul politic au declarat, joi, pentru EurActiv.ro, că Cioloș va merge la o întâlnire informală cu președintele Iohannis, la Cotroceni, după terminarea consultărilor cu partidele, programate să aiă loc joi și vineri. 

Cioloș, al cărui nume este vehiculat în spațiul public ca posibil succesor al lui Ponta în fruntea Cabinetului de la București înainte ca Ponta să fi demisionat, a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu o astfel de propunere. Totuși, sursele politice de la București consultate de EurActiv.ro afirmă că Cioloș „este o variantă de lucru”.

Pe de altă parte, două surse au avansat, pentru EurActiv.com, varianta că Cioloș este viitorul premier al României.

"Protestele în România continuă, în ciuda demisiei premierului Victor Ponta. Devine tot mai evident că Cioloș va prelua mandatul până la alegerile din decembrie 2016", notează portalul de știri EurActiv.com, sub semnătura editorului Georgi Gotev.

Dacian Cioloș a devenit comisar pentru Agricultură în 2009, ducându-și mandatul la bun sfârșit, până în noiembrie 2014, când noua Comisie Europeană și-a preluat atribuțiile. 

  • A fost ministrul Agriculturii din octombrie 2007 până în decembrie 2008 (guvern Tăriceanu), păstrâns însă permanent o reputație de tehnocrat
  • Anterior funcțiilor din Ministerul Agriculturii, între 2002 și 2003, a lucrat pentru Delegația Comisiei Europene în România, pregătind implementarea SAPARD în România
  • Soția sa, Valéri, este franțuzoaică.
  • Link la articolul publicat de EurActiv.com: Ex-Commissioner Dacian Ciolos to be Romania’s next PM