Președintele PNL București, Cristian Bușoi, și liderii a cinci organizații de sectoare și-au depus luni dimineața demisiile din funcții. Anca Boagiu, care conduce organizația sector 2, este singura care nu a vrut să demisioneze, spun surse din PNL.

UPDATE 14.50 Anca Boagiu, lider la PNL sector 2, a fost demisă de Biroul Politic Național, după ce a refuzat să demisioneze.

UPDATE 13.00 Rareș Bogdan susține că va prelua șefia doar dacă este lăsat ca el să numească președinții filialelor de sectoare.

"Condițiile mele sunt extrem de dure și nu ști dacă vor conveni: opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci vor accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a declarat Rareș Bogdan, citat de Mediafax.

UPDATE 10.40 Cristian Bușoi a anunțat pe Facebook că "cel mai înțelept este să ne retragem", afirmând că și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București.


Anunțul celor șapte lideri urmează să fie făcut oficial în cadrul Biroului Executiv al PNL, care se reunește luni, ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Aceleași surse spun că Rareș Bogdan, "locomotiva" care a deschis lista la europarlamentare, este favorit să prea conducerea PNL București.

Demisiile acestora vin în contextul în care liberalii urmează să discute rezultatele slabe obținute de PNL în București la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Întrebat duminică de Mediafax dacă este luată în calcul o demisie în bloc a liderilor PNL de la sectoare, Răzvan Sava, șeful organizației sectorului 4 a răspuns: „Da, aceasta este o variantă care se vehiculează, dar nu este chiar ultima variantă”.

Chestionat dacă se așteaptă la decizii de demitere a liderilor organizațiilor liberale, luni în BEX, Sava a spus că va fi făcută o analiză cu privire la scorurile obținute de PNL București și filialele de sector la alegerile europarlamentare, însă „orice este posibil”.