Guvernul Orban vrea să se prezinte în fața Parlamentului pentru a cere votul de învestitură cu un Executiv format din 16 ministere.

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni se vor comasa, iar liberalii îl propun pe Bogdan Aurescu pentru funcția de ministru.

La Ministerul Afacerilor Interne este propus Laurențiu Leoreanu, în timp ce Ministerul Apărării ar urma să fie condus de actualul șef al Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ministerul Economiei se comasează cu Energia, Mediul de Afaceri și Turismul, propunerea de ministru aici fiind Virgil Popescu.

Ministerul Educației, care i-a fost propus Ralucăi Turcan, dar, susțin surse din partid, l-a refuzat, va fi condus de Monica Anisie. Educația se va comasa cu Cercetarea.

Raluca Turcan ar urma să preia portofoliul de la Dezvoltare.

Și Dan Vîlceanu a refuzat să preia Ministerul Muncii, astfel că portofoliul îi va reveni șefei PNL București, Violeta Alexandru.

Ministerul Mediului se va comasa cu Ministerul Apelor și Pădurilor și va fi propus de Costel Alexe.

La Ministerul Finanțelor ar urma să fie propus Florin Cîțu, iar la Cultură - Liviu Brătescu

Între timp, la Ministerul Tineretului și Sportului vine Sorin Moldovan, Comunicațiile se unesc cu Transporturile sub conducerea lui Lucian Bode.

Horațiu Suciu va fi propus ministru al Sănătății.

Ministerul Agriculturii îi este propus lui Adrian Oros.

O situația încă incertă, potrivit acelorași surse din partid, este la Ministerul Justiției, unde Cătălin Predoiu, Ion Cupșa și Gabriel Andronache doresc să ocupe funcția. O decizie finală va fi luată în BPN-ul liberalilor.

La Ministerul Fondurilor Europene liberalii vor un independent.