Antonio Tajani a declarat joi, la Sibiu, că decizia Parlamentului European de susținere a Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European e ”irevocabilă”.

”Există o continuitate administrativă. Parlamentul (European - n.r.) a luat deja această hotărâre. Această hotărâre nu e revocabilă”, a declarat Tajani, răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferințe de presă susținută la Sibiu, după participarea la prima parte a Summitului informal ce are loc în România.

Parlamentul European a decis în primăvară s-o susțină pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, în timp ce Consiliul UE l-a preferat pe candidatul francez.

Cum cele două instituții și-au menținut alegerea, negocierile au fost întrerupte și urmează să fie luate de către următorul Parlament.

Luna trecută, eurodeputatul Siegfried Mureșan susținea că Laura Codruța Kovesi va avea șanse mai mari după europarlamentare: ”Estimez că, după alegerile europarlamentare, prioritatea politică a Guvernului Franței va fi alta, nu cea de a obține funcția de procuror-șef european. Ca atare, candidatul român va fi într-o poziție mai bună după alegeri".