Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri că ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune.

"Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!  ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL", a scris Tăriceanu pe Facebook. Ulterior, el a înlocuit "am hotărât" cu "am discutat".

Preşedintele ALDE a mai anunţat că în perioada următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.

ALDE e parte a coaliţiei de guvernare, dar relaţiile cu PSD au fost tensionate în ultimul timp.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a crezut iniţial că e vorba de un fake news.
În momentul în care i s-a atras atenția la Digi 24 că e un anunț oficial al liderului ALDE, Dumitru Buzatu a declarat că nu a văzut mesajul: "PSD își va exprima o poziție, dar nu e cazul să exagerăm foarte mult...Eu cred că nu va însemna ieșirea de la guvernare".

Tot la Digi 24, fostul ministru de externe, Teodor Meleşcanu, a precizat că relaţia PSD-ALDE nu funcţionează bine pe anumite teme, dar nu a dorit să spună dacă prin această alianţă ALDE va ieşi de la guvernare. 

"Unde-s doi puterea creşte, cu o condiţie: dacă au minte cei doi. Nu e cazul, îi cunosc pe ambii. Uitaţi-vă doar câtă minte are Tăriceanu, pe care sondajele îl dădeau cu 13-14% înainte de alegeri şi el n-a fost în stare nici să treacă pragul de 5%. Este o alianţă între scursuri din PSD şi PNL, resturi, rămăşiţe. Nu va fi deloc a treia forţă politică. Această alianţă îi va îngropa şi pe unii, şi pe alţii. Tăriceanu este specialistul în îngropăciuni, aşa cum a îngropat PNL, aşa va îngropa şi acest nou mini-USL", a declarat Traian Băsescu la Digi24.