Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri că ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune.

"Discuții fructuoase în această dimineață cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!  ALDE și Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, și astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD și PNL", a scris Tăriceanu pe Facebook. Ulterior, el a înlocuit "am hotărât" cu "am discutat".

Președintele ALDE a mai anunțat că în perioada următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare.

ALDE e parte a coaliției de guvernare, dar relațiile cu PSD au fost tensionate în ultimul timp.

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a crezut inițial că e vorba de un fake news.
În momentul în care i s-a atras atenția la Digi 24 că e un anunț oficial al liderului ALDE, Dumitru Buzatu a declarat că nu a văzut mesajul: "PSD își va exprima o poziție, dar nu e cazul să exagerăm foarte mult...Eu cred că nu va însemna ieșirea de la guvernare".

Tot la Digi 24, fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, a precizat că relația PSD-ALDE nu funcționează bine pe anumite teme, dar nu a dorit să spună dacă prin această alianță ALDE va ieși de la guvernare. 

"Unde-s doi puterea crește, cu o condiție: dacă au minte cei doi. Nu e cazul, îi cunosc pe ambii. Uitați-vă doar câtă minte are Tăriceanu, pe care sondajele îl dădeau cu 13-14% înainte de alegeri și el n-a fost în stare nici să treacă pragul de 5%. Este o alianță între scursuri din PSD și PNL, resturi, rămășițe. Nu va fi deloc a treia forță politică. Această alianță îi va îngropa și pe unii, și pe alții. Tăriceanu este specialistul în îngropăciuni, așa cum a îngropat PNL, așa va îngropa și acest nou mini-USL", a declarat Traian Băsescu la Digi24.