Senatorul Călin Popescu Tăriceanu se declară revoltat de restricțiile de circulație pe timp de noapte care vor intra în vigoare luni și acuză Guvernul și pe președintele Klaus Iohannis că "închid cam tot ce mișcă, mai puțin secțiile de votare".

"Nu știu dacă ați văzut aseară declarația de la Palatul Victoria a dlui Iohannis. Lipsit de prompterul uriaș de la Cotroceni de pe care citește un text scris de alții, dl Iohannis ne-a anunțat ce sectoare economice mai închid. Pe scurt, închid cam tot ce mișcă, mai puțin secțiile de votare! Exceptând măsura cu obligativitatea măștii, toate celelalte măsuri anunțate cu voce gâtuită de Iohannis fără prompter sunt frecție la un picior de lemn! Interzicerea petrecerilor? Care petreceri? De la Palatul Victoria? Interzicerea circulației pe timp de noapte? Ăștia cred că suntem un popor de zombie? Au impresia că de abia așteptăm noaptea ca să ne repezim pe străzi?", a scris Tăriceanu într-un mesaj pe Facebook.

El se întreabă care este logica închiderii magazinelor mai devreme și dac "vor să ne înghesuim cu toții într-un interval de timp? Vor să mai pună pe butuci niște afaceri? Vor să mai trimită niște oameni în șomaj?".

De asemenea, el spune că nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens atâta timp cât ele nu sunt dublate de un program extins de testare. "Chiar și închiderea școlilor poate fi evitată printr-un triaj zilnic al copiilor și o testare săptămânală pentru profesori și bilunară pentru elevi", a mai spus acesta.