Călin Popescu Tăriceanu are "impresia că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt", întruchipat în președintele Klaus Iohannis, care le dă sfaturi păcătoșilor. Adică oamenilor politici.

„Când aud declarațiile astea, am de multe ori senzația că printre noi - am o revelație așa - s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici, iar Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României”, a afirmat Tăriceanu, făcând referire la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora „într-un stat de drept, persoanele urmărite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”, potrivit Digi24.

Totodată, președintele Senatului crede că scenariul Shhaideh-Plumb s-ar putea repeta și în cazul altor miniștri, și că s-ar putea „să ne mai trezim, încă o dată, cu un Guvern de tehnocrați”.

„Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri (de urmărire penală - n.r), pe diferite hotărâri de Guvern, pentru toți membrii Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-a convenit domnului președinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să-și dea demisia și să ne mai trezim, încă o dată, cu un Guvern de tehnocrați, pentru că, iată, cu pași repezi se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE spune că în România, în momentul de față, avem alte probleme mai serioase în instituțiile care alcătuiesc statul de drept, dar președintele Iohannis, care "este cel care patronează acest sistem de putere corupt", nu vrea să le recunoască.

„În România, în momentul de faţă, avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (...) sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi cum se spune şi au început să vină mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instutuţiile care au funcţionat şi preşedintele întoarce capul şi spune: eu nu văd lucrurile acestea. Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru cã situaţia îi foloseşte. Până la urmă el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România. Şi o spun foarte clar”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a lansat, joi, un nou atac asupra coaliției de guvernare, subliniind că România este o ţară stabilă şi sigură, cu democraţie consolidată şi o luptă anticorupţie dusă cu determinare şi cui rezultate foarte bune, ”chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând”.

„Afirm fără reţineri că România este o ţară stabilă şi sigură atât pentru cetăţenii săi, cât şi pentru partenerii noştri internaţionali. (...) România este o ţară cu o economie în expansiune, care devine un pol de atracţie pentru mulţi investitori români şi străini. Avem o democraţie din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupţie pe care o ducem cu determinare şi cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând. Credem că eliminarea flagelului corupţiei este o condiţie esenţială pentru a construi o societate dreaptă, cu o distribuţie echitabilă a resurselor între cetăţenii săi. Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar am ţinut să menţionez aceste chestiuni pentru că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic şi mai prosper”, a spus şeful statului în cadrul evenimentului „United Way Roundtable On Philanthropy”.