Călin Popescu Tăriceanu are "impresia că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt", întruchipat în președintele Klaus Iohannis, care le dă sfaturi păcătoșilor. Adică oamenilor politici.

„Când aud declarațiile astea, am de multe ori senzația că printre noi - am o revelație așa - s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici, iar Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României”, a afirmat Tăriceanu, făcând referire la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora „într-un stat de drept, persoanele urmărite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”, potrivit Digi24.

Totodată, președintele Senatului crede că scenariul Shhaideh-Plumb s-ar putea repeta și în cazul altor miniștri, și că s-ar putea „să ne mai trezim, încă o dată, cu un Guvern de tehnocrați”.

„Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri (de urmărire penală - n.r), pe diferite hotărâri de Guvern, pentru toți membrii Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-a convenit domnului președinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să-și dea demisia și să ne mai trezim, încă o dată, cu un Guvern de tehnocrați, pentru că, iată, cu pași repezi se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE spune că în România, în momentul de față, avem alte probleme mai serioase în instituțiile care alcătuiesc statul de drept, dar președintele Iohannis, care "este cel care patronează acest sistem de putere corupt", nu vrea să le recunoască.

„În România, în momentul de față, avem serioase deficiențe în privința funcționării instituțiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenția publică de presă (...) sunt oameni care și-au luat inima în dinți cum se spune și au început să vină mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instutuțiile care au funcționat și președintele întoarce capul și spune: eu nu văd lucrurile acestea. Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru cã situația îi folosește. Până la urmă el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România. Și o spun foarte clar”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a lansat, joi, un nou atac asupra coaliției de guvernare, subliniind că România este o țară stabilă și sigură, cu democrație consolidată și o luptă anticorupție dusă cu determinare și cui rezultate foarte bune, ”chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând”.

„Afirm fără rețineri că România este o țară stabilă și sigură atât pentru cetățenii săi, cât și pentru partenerii noștri internaționali. (...) România este o țară cu o economie în expansiune, care devine un pol de atracție pentru mulți investitori români și străini. Avem o democrație din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupție pe care o ducem cu determinare și cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând. Credem că eliminarea flagelului corupției este o condiție esențială pentru a construi o societate dreaptă, cu o distribuție echitabilă a resurselor între cetățenii săi. Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar am ținut să menționez aceste chestiuni pentru că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic și mai prosper”, a spus șeful statului în cadrul evenimentului „United Way Roundtable On Philanthropy”.