Liderul Senatului a declarat luni că nu a primit din partea Administraţiei Prezidenţiale invitaţie pentru a participa la parada de 1 Decembrie sau la recepţie, precizând că, şi dacă ar primi, nu s-ar duce să stea lângă "patronul statului paralel".

"Având în vedere declaraţiile făcute cu obstinaţie de actualul preşedinte, acel domn care funcţionează la Cotroceni, în ultima vreme, declaraţii care mă vizează direct şi indirect, nu am de ce să merg să stau alături de domnia sa. Nu am niciun fel de motiv. Din contră, am toate motivele să nu merg, pentru că dacă aş sta alături de domnia sa înseamnă că aş cauţiona postura în care se află de patron al statului paralel, pe care se face că nu-l vede şi că nu-l cunoaşte”, a afirmat Tăriceanu, potrivit News.ro.

Declaraţia sa vine după ce ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că MApN are cu Administraţia Prezidenţială în acest an un parteneriat pentru organizarea paradei de 1 Decembrie, invitaţiile pentru preşedinţii Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urmând să fie transmise de Preşedinţie.


"Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează oficial Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. (...) Nu Ministerul Apărării a transmis lista de invitaţi pentru celelalte instituţii. Noi am transmis referitor la partea noastră militară. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă domnul Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu - la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere. De la Administraţia Prezidenţială (n.r. - vin invitaţiile), nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitaţii", a explicat Fifor, relatează Agerpres.