Președintele Senatului vrea ca Inspecția Judiciară să o ancheteze pe Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, una dintre vocile puternice din Justiție care se opune controversatelor modificări la legile Justiției.

„Domnia sa incită judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat și amenință Parlamentul extrem de transparent. Prin această atitudine, doamna Cristina Tarcea exercită presiuni asupra membrilor Parlamentului pentru a-i timora cu amenințarea voalată că ar putea să intre într-un malaxor procedural prin metode de represiune penală a căror eficiență a fost deja verificată”, spune Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu se leagă de unele declarații publice ale judecătoarei Cristina Tarcea, care chema la unitate în fața propunerilor de modificare a legilor Justiției, care ar duce sistemul judiciar sub controlul politicului.

El cere Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a o cerceta pe șefa ICCJ.

„Avem nevoie de voi toți. Lumea trebuie să știe că desistarea din partea Ministerului Justiției este o monstruozitate, dinainte plănuită. NU TREBUIE SĂ PERMITEM INTRAREA ÎN DISCUȚII GENERALE SAU, ȘI MAI RĂU, PE FOND. Asta nu presupune ca EI SĂ FACĂ TOT CE VOR, IAR NOI SĂ TĂCEM… ÎCCJ a fost mereu alături de VOI !!! Important e să fim uniți!!! Și, credeți-mă, am nevoie mai mult ca niciodată de dvs”, a spus Cristina Tarcea, Șefa ICCJ.