Întrebat ce poziţie are ca promotor al drepturilor şi libertăţilor faţă de chestiunea redefinirea familiei, liderul Senatului a dat un răspuns care trădează adevărata miză a referendumului.

"Acest subiect l-am discutat în interiorul în ALDE, am cerut organizaţiilor noastre să facă o dezbatere internă, unele din ele au făcut, unele nu au făcut. În momentul în care dezbaterea se va încheia vom organiza un for de conducere statutar în care vom hotărî care e atitudinea noastră publică pe acest subiect", a declarat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrebat care este atitudinea politică a ALDE în legătură cu referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie.

Întrebat cum se poziţionează el personal, ca promotor al drepturilor şi libertăţilor, Tăriceanu a declarat: "Ca liberal, eu am să vă spun ceva. Am să mă refer la o definiţie simplă a liberalismului care spune că liberalismul decurge din evoluţia naturală a lucrurilor. Deci bunul cel mai respectat şi mai presus este libertatea, aşa încât fiecare e liber să facă ce doreşte. De aici şi până la a legifera anumite lucruri care sunt, unele din ele contra naturii, e o distanţă mare".

Referitor la decizia organizării referendumului în această toamnă, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că, deocamdată, nu există un calendar, proiectul de lege aflându-se în Senat, după ce a fost aprobat de Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă seara, la Mamaia, că atât la nivelul grupului senatorial al partidului, cât şi la cel al grupului din Camera Deputaţilor, precum şi la nivelul Guvernului s-a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în această toamnă.