Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prezent la Convenția Națională a Pro România, acuză guvernanții că pun democrația "între paranteze", în timp ce partide precum ALDE și Pro România "încearcă să își găsească locul pe scena politică".

"Mă îngrijorează preocuparea guvernanților de a pune democrația între paranteze. Nu văd sub nicio formă reflexe democratice la ei, văd mai degrabă reflexe nedemocratice. N-am să merg atât de departe încât să spun că democrația se stinge în România, dar pot să spun cu mâna pe inimă că pare în faza în care se molipsește de coronavirus", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai declarat că Pro România și ALDE sunt "două partide tinere care încearcă să își găsească locul pe scena politică".

"Ne apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari, care fac orice ca să ne taie participarea la viața poltică și socială. (...) După ce am asistat la un blat vizibil între cele două partide mari (PNL și PSD - n.r.) la prezidențiale, constatăm că cei mari pun noi și noi bariere în calea noastră. (...) Mai întâi a fost doamna Dăncilă și camarila ei care a încercat să ne pună tocul ei fin pe creștetul nostru. Acum văd că continuă cu aceeași tactică domnul Orban și compania", a mai afirmat el.

Tăriceanu a mai punctat că este posibil ca parteneriatul dintre ALDE și Pro România să continue, cu toate că acesta a fost încheiat după alegerila prezidențiale, când cele două partide l-au susținut pe Mircea Diaconu.